Název zní možná zvláštně, ale budeme velice překvapeni, co se dozvíme o Alfalfě – jinak řečeno také Vojtěšce…
Alfalfa = Vojtěška
Alfalfa se ekologicky pěstuje v čisté a nedotčené přírodě, kterou v našich podmínkách nemáme šanci najít. Až v daleké Austrálii, kde svítí slunce po celý rok, díky tomu zvětšuje pravděpodobnost a vliv na maximální – až 100% obsah účinných látek. Vojtěška bývá pěstována bez chemických hnojiv, zpracovává se dále při nízkých teplotách, a to právě kvůli tomu, aby nedošlo k poškození jednotlivých účinných látek a zároveň byla nadále zachována přírodní chuť tohoto produktu. Jedná se o doplněk stravy, nikoliv náhradu pestré stravy!
Látky obsažené v Alfalfě
Alfalfa obsahuje vysoké množství vitamínů A, E, D, K, B6 pyridoxinu, dále vápníku, draslíku, fosforu a železa. Mimo jiné může nabídnout aminokyseliny a chlorofyl, který má především dezinfekční a antiseptické účinky.
Účinky na náš organismus
Vojtěška je opravdu 100%ní, neobsahuje nic jiného. Velice dobře zpomaluje proces stárnutí, pomáhá nabrat fyzickou sílu, zvyšuje zdatnost i výkonnost. Dále podporuje vstřebávání a dokonalé využití cukrů, vitamínu B, vápníku a železa. Výrazně může posílit náš imunitní systém.
Alfalfu si zakoupíme jako prášek, který si můžeme den co den na lačno ráno přidávat do 2dcl vody nebo džusu. Pozor! Hlavně vynechme teplé nápoje, které by mohly znehodnotit účinné látky. Po 2-3 měsících doporučujeme 1 měsíc pauzy a poté opět opakovaně užívat.
S největším využitím Vojtěšky se můžeme setkat hojně v alternativní medicíně, indické a čínské medicíně, mimo jiné se jedná o opravdu i kvalitní stravu pro dobytek.
Vojtěška také:
- Zlepšuje trávení
- Pomáhá při nechutenství i nadýmání
- Snižuje kloubní bolesti
- Působí jako Detox organismu
- Snižuje hladinu kyseliny močové při dně
V odborné literatuře se můžeme také setkat s názvem – „Otec všech potravin“. Mimo jiné se zde i dočteme, že Vojtěšku nesmí lidé užívající Warfarin.